Igen, én szeretem a gyorséttermi kajákat. - Illetve szeretném, de nem sokszor jutok hozzá. A táplálkozáskutatók szerint egyáltalán nem is kellene...
Igen, a kínait is szeretem. - Csak mondjuk, nem igazán bírom megemészteni némelyiket.
De a szezámmagos csípős-édes-savanykás csirkefalatkákat viszont nagyon-nagyon szívesen pusztítom.
Ilikééknél családlátogatáson megtudtuk, hogy házilag is elkészíthető.
Megkóstoltuk, zseniális íze volt.
Hetek óta kattogok rajta, hogy ez az íz kell az életembe.
Ma pedig úgy döntöttem, eljött az idő a próbára.
- Mondjuk kellett egy kis telefonos segítség a bevásárláshoz - Ezúton is köszi Ili!!!
Itthon aztán hihetetlen sebességgel elkészítettük és el is pusztítottuk.
Megmutatom a receptet, hátha Nektek is megjön hozzá a kedvetek.
· előkészület: 10 perc
· sütés: 40 perc
hozzávalók 4 főre
Bundához:
· 6 ek liszt
· 3 ek étkezési keményítő
· 1 ek olaj
· 1 tojás
· 1 egész csirkemell
· csipet só
· pici víz
· 1,5 kk sütőpor
Mázhoz:
· ketchup
· chili (erős pista)
· méz
· 3-4 ek szezámmag
·
story
Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.
alapanyagok
méz,
elkészítés
1. A húst felkockázzuk.
2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
3. Elkészítjük a mázat.
4. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.