Szezámmagos csirke

 2012.01.18. 20:45

Igen, én szeretem a gyorséttermi kajákat. - Illetve szeretném, de nem sokszor jutok hozzá. A táplálkozáskutatók szerint egyáltalán nem is kellene...

Igen, a kínait is szeretem. - Csak mondjuk, nem igazán bírom megemészteni némelyiket.

De a szezámmagos csípős-édes-savanykás csirkefalatkákat viszont nagyon-nagyon szívesen pusztítom.

Ilikééknél családlátogatáson megtudtuk, hogy házilag is elkészíthető.

Megkóstoltuk, zseniális íze volt.

Hetek óta kattogok rajta, hogy ez az íz kell az életembe.

Ma pedig úgy döntöttem, eljött az idő a próbára.

- Mondjuk kellett egy kis telefonos segítség a bevásárláshoz - Ezúton is köszi Ili!!!

Itthon aztán hihetetlen sebességgel elkészítettük és el is pusztítottuk.

Megmutatom a receptet, hátha Nektek is megjön hozzá a kedvetek.

· előkészület: 10 perc

· sütés: 40 perc

hozzávalók 4 főre

Bundához:

· 6 ek liszt

· 3 ek étkezési keményítő

· 1 ek olaj

· 1 tojás

· 1 egész csirkemell

· csipet só

· pici víz

· 1,5 kk sütőpor

Mázhoz:

· ketchup

· chili (erős pista)

· méz

· 3-4 ek szezámmag

·

story

Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

alapanyagok

csirke,

tojás,

liszt,

méz,

szezámmag,

chili,

sütőpor,

ketchup,

étkezési keményítő,

napraforgó olaj,

paprikakrém

 

elkészítés

1. A húst felkockázzuk.

2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.

3. Elkészítjük a mázat.

4. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.

 

http://www.nosalty.hu/recept/kinai-szezammagos-csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://vianya.blog.hu/api/trackback/id/tr416488443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása